Poznáme to zrejme z mnohých oblastí nášho života a v otázke gastronómie toto platí niekoľkonásobne viac. Nejaká kombinácia alebo postup sa nám nepozdáva a bez toho, že by sme niečo skúsili a ochutnali to rovno zatratíme. Bez debaty môžeme medzi takéto pokrmy zaradiť aj fazuľové brownies a z jeho chuti budeme určite prekvapení. Ak je pečenie koláčov vašou záľubou a bez väčších problémov dokážete pripraviť väčšinu z nich, potom sa možno už aj vy dostávate do skupiny ľudí, ktorú láka realizácia rôznych experimentov v tejto oblasti a túži si vymyslieť vlastný koláč. Presne takýmto štýlom sa dostalo do povedomia ľudí aj fazulove brownies a istou alternatívou môžu byť aj iné druhy strukovín. Poďme sa teda pozrieť na niekoľko podstatných informácií k fazuľovému brownies.
Fazuľové brownies vás svojou chuťou rozhodne prekvapí a určite ho do svojich receptov zaradíte aj vy
Niekoľkými slovami sa dotkneme aj vzhľadu fazuľového brownies a koláč bude po upečení na nerozoznanie od akéhokoľvek iného koláča s tohto druhu, ktorými sú napr. čokoládové alebo pepermintové brownies. Povedomie medzi ľuďmi ohľadne tohto koláča je rozhodne na vzostupe a brownies sa stane rozhodne obľúbenou alternatívou aj u vás doma a vo vašej kuchyni. Dôvodom je najmä jeho skvelá chuť a koláč je aj určite zdravší ako iné varianty tohto koláča. Pozrime sa teda bližšie na ingrediencie, ktoré tvoria súčasť fazuľového brownies. Základ tvorí samozrejme fazuľa a najčastejšie býva používaná práve červená odroda. Ďalej budete potrebovať kakao, jemné ovsené vločky, štipku soli a na osladenie je vhodné použiť javorový či agávový sirup, no určite viete použiť aj zdravšiu alternatívu v podobe medu a stévie. Príprava receptu si bude taktiež vyžadovať olej, vanilkovú arómu, prášok do pečiva, čokoládu a sódu bikarbónu. Ak budete používať suchú fazuľu, tak ju rozhodne na cca 8 hodín namočte a vodu niekoľkokrát vymeňte a zakaždým zalejte vriacou vodou. Do zmesi pridáte všetky spomínané suroviny a vmiešate ich sem za pomoci mixéra. Teda okrem čokolády, ktorú nadrobno nasekajte a posypte ňou povrch masy vyliatej na plech. Viac zaujímavých receptov nájdete na webovej stránke https://spolukstolu.podravka.sk/.